Over ons

Het Humanitas Computerhuis draagt bij aan de educatie en participatie van de inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de bewoners van de wijk Nieuw Zuid in het bijzonder. Het Humanitas Computerhuis stimuleert de ontmoeting tussen verschillende bevolkingsgroepen en biedt bezoekers een veilige en ontspannen omgeving waarin men elkaar kan ontmoeten. De computer wordt als middel ingezet om bovenstaande doelen te bereiken.

Per jaar ondersteunen 30 vrijwilligers ongeveer 400 deelnemers. Daarnaast heeft het Computerhuis een samenwerkingsconvenant met de Bibliotheek en SeniorWeb om burgers te begeleiden en ondersteunen in hun contact met de e-overheid. En participeert als partner in de BBS Nieuw Zuid (Brede Bossche School).

Het Computerhuis binnen de BBS
Het Computerhuis heeft een actieve rol binnen  diverse overleggen die georganiseerd worden door de manager van de BBS. Binnen deze overleggen leggen we werkwijzen en afspraken vast en evalueren we deze. Ideeën en suggesties worden ook daar besproken met elkaar. We  faciliteren partners door onze ruimte beschikbaar te stellen en ze te ondersteunen in het gebruik van de computer. Ook kunnen we op vraag van en in samenwerking met de school  ondersteuning bieden aan de leerlingen van KC De Vlindertuin.

Computerhuis en SeniorWeb

Humanitas Computerhuis is ook een leercentrum van SeniorWeb. Naast een lidmaatschap kun je op de website ook terecht voor praktische computertips, nuttige achtergrondverhalen, praktische producttesten en leuke interviews met leden of vrijwilligers.

Kom je er even niet uit met jouw computer, tablet of smartphone? Ook dan kunt u bij SeniorWeb terecht. Als lid kun je jouw vraag voorleggen aan de geduldige PCHulp-vrijwiliigers van SeniorWeb. Zij staan voor jou klaar om samen met jou een oplossing te vinden. Je kiest de vorm van PCHulp van SeniorWeb die bij jou past: via interenet, telefonisch of aan huis.

Voor meer informatie zie: https://www.seniorweb.nl.

Wijkgericht werken

Om wijkgericht te werken en een goed beeld te krijgen wat er leeft en mensen nodig hebben en onze activiteiten hierop aan te passen, werken we samen met de wijkwerkers, de jongerenwerkers, het wijkplein en de wijkmanager.

overleg

Wil je meer weten?


Wist je dat?

Als je ideeën of suggesties hebt horen wij dat graag van je.

© Humanitas 2012
Realisatie door Four Digits op basis van Plone.